De Spaanse taal leren doe je zo

Spanje is een mooi, prachtig land. De Spaanse taal is minstens net zo mooi en zit vol passie. Of zoals de Spaanstaligen zeggen: ‘pasión’. We zeggen Spaanstaligen, want als je Spaans leert spreken, dan kun je je in veel, veel meer landen redden dan alleen Spanje. Ze spreken in enorm veel landen Spaans, hoewel vaak met een ander dialect en andere toon. Een vakantie naar Spanje is een goede reden om de taal te leren, maar eigenlijk heb je helemaal geen reden nodig om deze prachtige wereldtaal te leren.

Hoe kan ik Spaans leren spreken?

Om Spaans te leren spreken kun je verschillende manieren proberen. Zo kun je zelf kiezen wat bij jou past en hoe jij het beste leert, dit verschilt namelijk per persoon. Dit heb je waarschijnlijk tijdens je studieperiode zelf al ondervonden. De ene studeert beter in de praktijk. Je kunt dan bijvoorbeeld een telenovela uitkiezen om te kijken. Deze kun je bijvoorbeeld met Nederlandse ondertiteling bekijken. Als je echt als beginner Spaans wil leren dan kun je bijvoorbeeld kijken naar Ugly Betty. Een combinatie van Engels met Spaans, voorzien van ondertiteling. Het klinkt misschien grappig, maar denk ook eens aan Dora ‘La Exploradora’. Kinderlijk, maar zeker educatief! Je kunt ook ‘gewoon’ een taalcursus doen om de Spaanse taal te leren. Het ligt er ook wel een beetje aan waar je het Spaans voor wil gebruiken. Wil je op vakantie zeker zijn dat je je niet vergist in een bestelling in het restaurant, of wil je een gesprek met iemand kunnen voeren?

Spaans in de praktijk

Spaans leren, of eigenlijk elke taal leren, doe je het snelst door het gewoon in de praktijk te brengen. Misschien een beetje een radicale optie, maar verhuizen naar een Spaanstalig land is bij uitstek de manier om deze taal meester te worden. Dit is natuurlijk niet voor iedereen een optie en daarom zijn er gelukkig nog genoeg andere mogelijkheden om Spaans te leren. Denk eens aan flashcards bijvoorbeeld. Als je ze altijd bij je hebt, dan kun je gedurende de dag bijvoorbeeld 10 woorden opschrijven die je interessant vindt. Als je het woord hebt kunnen vertalen, probeer er dan ook eens een zin van te maken. Probeer woorden zelf, in je hoofd te vertalen en blijf oefenen! Een laatste tip: Geef niet op!